#009F95
1
0
107

L’Associació Local de Llauradors inicia la gestió de l’assegurança agrària per a la pròxima campanya

Signarà un conveni amb la Caixa Rural de Nules en presentar l’oferta més econòmica per al llaurador   

L’Associació Local de Llauradors es va reunir el passat dimarts, 30 de maig, per a dur a terme la primera acció conjunta relacionada amb la gestió de l’assegurança agrària per a la pròxima campanya, “es tracta que tot aquell llaurador que no estiga en cooperativa,  com que ja té assegurança agrària, puga tindre assegurada la producció al menor cost possible”, comenta el regidor d’Agricultura i membre de l’associació, César Estañol.

En aquesta reunió es va decidir contractar l’assegurança agrària a la Caixa Rural Sant Josep de Nules-Cajamar en presentar l’oferta més econòmica per al llaurador, per la qual cosa en breu se signarà un conveni entre l’entitat bancària i l’Associació Local de Llauradors.

“Els principals motius pels quals s’ha triat aquesta oferta és pel preu presentat, per tractar-se d’una entitat local amb la qual els llauradors s’identifiquen, el tracte personal amb el qual es realitzaran les gestions relacionades amb l’assegurança i la possibilitat que ofereix al llaurador que ho necessite de realitzar un préstec personal a cost zero, sense interessos i a tornar en finalitzar la campanya”, explica Estañol.

De tota manera, des de l’associació s’ha negociat les condicions i el preu amb diferents companyies asseguradores amb l’objectiu d’aconseguir per al llaurador que ho desitjara el millor preu del mercat. Amb aquesta acció s’aconsegueix reduir el cost de producció per quilo de clementina produïda, a més de garantir la producció davant el risc climatològic, i permetre als llauradors una millora en la gestió de la venda. 

La segona acció conjunta que preveu l’associació local és l’agrupació de  producció per a rendibilitzar la gestió de la venda de les clementines, així doncs fins ara hi ha inscrits més de 7 milions de quilos per als quals l’associació procurarà obtindre el millor preu possible. Per a concretar els detalls d’aquesta agrupació de producte per a la venda, es realitzarà una reunió general entre tots els interessats  al mes de juny.

A més d’aquestes accions, l’Associació Local de Llauradors de Nules forma part de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador “creada en la nostra població i que aglutina tot el sector citrícola de la província i la Conselleria  d’Agricultura; així mateix, també formarà part del Consell Agrari Municipal en el qual estem treballant. En els dos fòrums el xicotet productor podrà plantejar les seues necessitats, i la seua veu podrà ser escoltada davant els organismes de decisió que tinguem a l’abast”, matisa el regidor d’Agricultura.

L’associació pretén agrupar tots els llauradors que tinguen finques a Nules, amb l’objectiu de beneficiar-se tots de la força que suposa la unió dels xicotets productors citrícoles. Aquesta associació està oberta tant als llauradors que estan en cooperativa com als que estan lliures, als que pertanyen a organitzacions agràries i als que no; ja que l’única condició per a ser-ne membre és tindre terra al terme municipal.  Altres poblacions de la comarca de la Plana Baixa, com ara Moncofa, la Vilavella, les Alqueries, Borriana o Betxí han mostrat interés a seguir els passos de Nules, i així poder sumar la força de tots els xicotets llauradors de la comarca.

Etiquetes