#009F95
1
0
107

Nules demana als ciutadans col·laboració per a eradicar rosegadors en entorns privats

L'Ajuntament té un programa per a realitzar seguiments i controls en zones públiques

 

Nules fa una crida als veïns de la població perquè hi haja col·laboració i coordinació entre l'entitat local i la ciutadania per tal de reduir al mínim possible les poblacions de rosegadors en entorns urbans.

 

En aquest sentit, cal destacar que l'Ajuntament té un Programa Integral de DDD (desratització, desinsectació i desinfecció) gestionat per l'empresa Lokímica SA, que du a terme un seguiment i control exhaustiu de les poblacions de rosegadors en l'entorn urbà del municipi.

 

No obstant això, a pesar dels esforços de l'Ajuntament de Nules és necessària una activa conscienciació i participació ciutadana per a la gestió adequada de les poblacions de rosegadors.

 

Des de la Regidoria de Sanitat es destaca que les cases i solars abandonats, amb abundant mala herba i efectes en desús són entorns que afavoreixen l'aparició i proliferació de múltiples plagues, entre les quals les rates i els ratolins, que estableixen en aquests llocs els seus caus. De la mateixa manera, pràctiques que resulten habituals com deixar poals de fem oberts, tant en la via pública com en domicilis particulars, o alimentar gats de carrer amb pinso o menjar casolà, pot incrementar notablement el nombre de rates o ratolins d'una determinada zona urbana.

 

Altres focus atraients dels rosegadors poden ser sitges de gra, magatzems d'aliments, llenyers, zones enjardinades descuidades i frondoses, cultius amb males herbes, séquies abandonades, entre d’altres. És també habitual trobar rosegadors, generalment ratolins, en habitatges particulars i en comunitats de propietaris, en habitacions de comptadors, patis interiors, rebostos, corrals, o aljubs, “en aquests casos, l'Ajuntament no té competències per a poder actuar, ja que es tracta de propietats privades, sent imprescindible que la ciutadania, de manera particular, duga a terme en certa manera el seu propi programa de control de rosegadors. Les dites accions poden ser a escala domèstica o a través d'una intervenció professional”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

 

Les mesures culturals, com ara el desbrossament, la neteja de solars, la retirada d'efectes abandonats i altres pràctiques com l'adequat manteniment de jardins i comunitats veïnals, ajuden moltes vegades a reduir considerablement la probabilitat de l'aparició de rates i ratolins.

Etiquetes